Blog

Kalk-/schimmelnagels, wat is het nu eigenlijk?

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel, groen of bruin verkleuren. Daarom wordt het soms ook ‘kalknagel’ genoemd. Niet elke kalknagel is een schimmelnagel! De nagel wordt dik en brokkelig. In een later stadium kan de nagel zelfs geheel of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het kan ook pijnlijk zijn. De medische term voor de gele verkleuring en het brokkelig worden van de nagels is onychomycose. Deze aandoening komt vaak voor: men schat dat 5% van de bevolking één of meer schimmelnagels heeft!  

Schimmels zijn bij iedereen op de huid aanwezig. Schimmelnagels ontstaan door dezelfde schimmels die ook voetschimmel (‘zwemmerseczeem’) kunnen veroorzaken. Vocht en warmte geven de schimmels de kans zich in de huid en nagels te nestelen. Normaal is de nagel te dik om de schimmel door te laten maar nagels die beschadigd zijn, bijvoorbeeld door sporten of door het dragen van te nauwe schoenen, raken wel gemakkelijk geïnfecteerd.

Je moet vooral niet ongerust zijn als je een schimmelnagel hebt. Schaam je er ook zeker niet voor! Een schimmelnagel  kan in eerste instantie lokaal behandeld worden. Als de aangedane nagel los zit, kan je het zieke stuk afknippen, het vuil verwijderen en de nagelrand verder behandelen. Dit doe je met een schimmeldodende tinctuur, verkrijgbaar in mijn praktijk of bij uw apotheek . Je brengt deze op en onder de nagel aan. Deze behandeling moet je langdurig volhouden! De gezonde nagel kan dan uitgroeien.

Indien je schimmelnagels hebt in een ver gevorderd stadium (meer dan 50% aangetast) dan kan je arts medicijnen voorschrijven die je minstens 3 maanden moet nemen. Probeer dit echter wel te vermijden want deze medicatie is zwaar te verteren voor uw lever! Uw arts zal u hierin zeker kunnen begeleiden.

Heb jij last van kalk-/schimmelnagels? Kom dan zeker eens langs in mijn praktijk. Ik bespreek dan graag met jou welke behandeling voor jou van toepassing is. Een afspraak maken kan via volgende link: https://vickyshealthbeautyhouse.com/booking of telefonisch op het nummer 0478/301.495 

Lees ook zeker mijn vorig bericht ‘Preventie van schimmelnagels en huidschimmel’

Product in de kijker! Gehwol nagelbeschermingspen

Nagelbeschermingspen 3ml | Gehwol Med

De Nagelbeschermingspen is aangewezen bij nagels die gevoelig zijn voor schimmel. Broze, droge nagels worden soepel, mooi en krijgen een natuurlijke zijdezachtige glans. Verrijkt met snel absorberende jojobaolie, bisabolol en panthenol die huid en nagels verzorgen. Het product is ontworpen voor langdurig gebruik op de nagels en de vorm maakt het bijzonder makkelijk om de werkzame stoffen aan te brengen. Het bestanddeel clotrimazol biedt een effectieve bescherming tegen schimmelinfecties, in het bijzonder deze die voorkomen door gekraakte opperhuid of op delen van de huid rond de nagels. Een dunne laag van het product is voldoende, de pen kan meer dan 1000 keer gebruikt worden. De pen is voorzien van drie koppen die eenvoudig verwisselbaar zijn.

Dit product is verkrijgbaar in mijn praktijk of op bestelling. Contacteer me via mijn Facebookpagina of op het nummer: 0478/301.495

Actie!!! 10% Korting op alle Gehwol producten

Goed nieuws! Vanaf nu zijn de voetverzorginsproducten van het merk Gehwol beschikbaar in mijn praktijk. Om dat te vieren kan je t.e.m. 31 oktober 2019 deze topproducten kopen met 10% korting!

Waarom kies ik voor Gehwol?
Gehwol-producten worden volgens de meest recente stand der wetenschap ontwikkeld. De hoofdleverancier is de natuur. Plantaardige actieve stoffen zijn de basis van de middelen en de garantie voor een zachte en milde verzorging van de gevoelige huid van de voet.
Een groot deel van de gehwol-producten is voor diabetici onbeperkt geschikt! Er is veel voor te zeggen uw voeten vooraf te verzorgen en niet pas reageren, wanneer een probleem echt lastig wordt. En juist bij diabetici is er nog een reden te meer om voetproblemen niet eerst op je te laten afkomen. Want voetproblemen kunnen voor diabetici ernstige consequenties hebben. Daarom is voor u het voorkomen van voetproblemen zo belangrijk! De Gehwol producten kunnen daar zeker bij helpen! Bovendien hebben ze ook een heerlijke geur!

Kom dus zeker eens langs en profiteer t.e.m. 31 oktober 2019 van 10% korting!!!

Preventie nagel- en huidschimmel

Als je gevoelig bent aan schimmelinfecties, daar kan je jammer genoeg niets aan veranderen, maar je kan wel onderstaande tips gebruiken om het risico op een schimmelinfectie te verminderen:

  1. Was je voeten dagelijks met water en weinig zeep.
  2. Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen!
  3. Draag dagelijks propere sokken, liefst van katoen of wol.
  4. Gebruik talkpoeder als je last hebt van zweetvoeten.
  5. Laat je schoenen elke dag goed verluchten. Wissel regelmatig van schoeisel.
  6. Draag ruimzittende schoenen die goed ventileren.
  7. Doe je schoenen zo veel mogelijk uit.
  8. Draag in de zomer open schoeisel.
  9. Gebruik een anti-schimmel middel in de vorm van poeder of spuitbus voor in de schoenen ( bijv. Daktarin spray).
  10. Gebruik badslippers in een vochtige en warme ruimte zoals het zwembad, wellness complex, openbare douches,…

Algemene regel:

Verzorg je voeten! Ze zijn zo’n belangrijk onderdeel van ons lichaam. Volg bovenstaande tips, smeer ze regelmatig in met een voedende crème en ga op regelmatige basis langs bij uw vertrouwde pedicure en wees zo al die vervelende kwaaltjes te slim af! 😉
Klik hier voor een afspraak of kopieer en plak volgende link in uw browser: https://vickyshealthbeautyhouse.com/booking

Preventie nagel- huidschimmel Voetverzorging